Kinesioteippaus

 

Teen tarvittaessa ja asiakkaan pyynnöstä erilaisia teippauksia kinesiotekniikalla joko hieronnan yhteydessä tai erikseen sovittaessa. Ennen teippausta tehdään esitutkimus ja keskustellaan asiakkaan kanssa teippauksen soveltuvuudesta kuhunkin tilanteeseen.

KINESIOTEIPPAUKSEN HISTORIAA

Japanilainen kiropraktikko Kenzo Kase huomasi jo 1970-luvun loppupuolella ihon kevyen liikuttelun vaikuttavan positiivisesti nivelen liikelaajuuteen ja koettuun kipuun. Kase halusi kuitenkin terapeutin kosketuksella ja fasilitaatiolla saadun halutun vaikutuksen kestäväksi mhyös terapiakerran jälkeen ja kehitteli ratkaisuksi tähän ainutlaatuisen teipin. Iholle eri tekniikoiden avulla kiinnitettävien teippien oli tarkoitus tukea kehon luonnollista paranemisprosessia sensorisen stimulaation kautta – mahdollistaen kuitenkin nivelessä täyden liikelaajuuden.

KINESIOTEIPPAUKSEN KÄYTTÖTARKOITUS

Kinesioteippausta voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen ja se on tehokas apu paitsi kipuun ja liikkuvuuteen niin myös ohjaamaan toimintaa ja kehon käyttöä. Eniten sitä ovat hyödyntäneet urheilijat, mutta kuka tahansa voi saada siitä avun erillaisiin tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Näitä ovat mm. :

  • kivun lievitys
  • nivelliikkuvuuden ja lihasvoiman lisääminen
  • kehontuntemuksen lisääminen – asennonhallinta
  • lihastoiminnan kohdistuksen parantaminen
  • verenkierron ja lymfanestekierron vilkastuttaminen – turvotustilat
  • fibroottisen kudoksen pehmittäminen – arpikudos
  • niveltuen lisääminen ja haitallisten liikesuuntien välttäminen – esim.subluksaatio
  • lasten kasvukivut – ihonalaisen paineen lievittäminen

Teipin venyvyys ja paksuus ovat samat kuin ihon pintakerroksessa. Allergiatestattu teippi hengittää ja sitä voi käyttää saunassa ja suihkussa. Teippi pysyy hyvin paikallaan 3 – 14 vuorokautta.

KINESIOTEIPPAUSHOITO

Esitutkimus, teippaus ja ohjaus    15 min    15 €

Esitutkimus, teippaus ja ohjaus   30 min   25 €

Teippaus hieronnan yhteydessä   15 min   10 €

Hinnat sisältävät alv:n 24 %